Weststellingwerf in historische beelden samengevat

Wolvega – Vanaf maandag 9 september start er bij AH Bijsterbosch een prachtige spaaractie. Klanten kunnen historische plaatjes sparen (stickers) in een boek genaamd ‘groeten uit Weststellingwerf’. Een uniek verzamel- en leesboek met vele oude foto’s van alle dorpen in de gemeente Weststellingwerf. Het boek is samengesteld door uitgever Retrospect Boekproducties Diever in samenwerking met dhr. Geert Lantinga uit Wolvega. De heer Lantinga heeft de foto’s geselecteerd en de teksten geschreven.

“Wij als Albert Heijn waren al tijden op zoek naar een actie gericht op alle doelgroepen. Veelal zijn de stickerboeken gericht op kinderen, maar met dit album hopen wij iedereen een kijkje te geven in de rijke geschiedenis van onze schitterende gemeente. Zeer dankbaar zijn wij dhr. Lantinga voor zijn grote bijdrage aan dit boek”  aldus eigenaar Jaap Bijsterbosch.

Maandag 2 september was het eerste volgeplakte exemplaar overhandigd aan burgemeester van de Nadort. Dhr van de Nadort: “Een prachtig verzamelalbum voor iedereen die iets wil weten over de mooie historie van de gemeente Weststellingwerf”.

Naast de overhandiging van het eerste boek zijn er ook twee checks t.w.v. €500 uitgereikt aan de Oudheidkamer Weststellingwerf en aan de Vereniging Historie Weststellingwerf. Dit bedrag hebben zij ontvangen voor het beschikbaar stellen van het oude beeldmateriaal.

Het boek (met harde kaft) wordt deze week huis aan huis in de gehele gemeente bezorgd. Het boek wordt echter niet bezorgd op adressen met een nee/nee sticker op de brievenbus. Jaap Bijsterbosch: “Maar geen paniek, deze mensen kunnen bij de start van de actie in de winkel alsnog een exemplaar afhalen”.

(Foto: Lenus van der Broek)

 

Een gedachte over “Weststellingwerf in historische beelden samengevat

Graeg vernemen we jow reaksie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.