Wereldfietser Frank van Rijn in vol LeBrocope

Frank van Rijn is de bekendste wereldfietser van Nederland. Over zijn fietsreizen schrijft hij al z’n leven lang boeken, dat zijn er inmiddels 15.

Z’n laatste boek gaat over de vier maanden durende fietsreis door het Afrikaanse Namibië, getiteld Drie kameleons.

Over die reis kwam Frank afgelopen zondag 17 maart vertellen in een vol Le Brocope in Oldeberkoop in het voorlaatste Zondagmiddagcafé van deze winter.

Was Frank nog maar net terug van fietsen in Argentinië, hij wist zondag met veel droge humor de zaal me te nemen door het ook zo droge en woestijnachtige Namibië. Die fietstocht maakte hij zo maar eens niet alleen maar met een kompaan uit …. Katlijk, Andries, die ook naar dit Zondagmiddagcafé was afgereisd.

Bezoekers waren aanwezig vanuit het Drentse Vledder, Overijssels Havelte, Wolvega, Gorredijk, en de ruime regio om Oldeberkoop heen om deze bekende Nederlandse wereldfietsreiziger te horen. en z’n boeken gesigneerd te kopen. Al met al was dit Reisverhaalcafé het best bezochte Zondagmiddagcafé, tot nu toe, al mochten de meeste andere zich ook verheugen in veel of heel veel bezoekers.

24 maart is het laatste Zondagmiddagcafé, namelijk het Historisch Café met de directeur van Tresoar en ‘filosoof van Fryslân’ Bert Looper.

Dan gaat hij door 1000 jaar Friese geschiedenis en behandelt hij met de bezoekers een aantal nog niet beantwoorde historische vragen.

Historisch café met Bert Looper

Zondagmiddag 24 maart 13.30 uur

Entree €5,-

Le Brocope Oldeberkoop

(Www.lebrocope.nl)

Graeg vernemen we jow reaksie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.