Wandelen in de natuur

Veroudering leidt tot vermindering van spierkracht, uithoudingsvermogen en afname van de breinfunctie met als gevolg verminderde mobiliteit.  Stoornissen in balans, looppatroon en verminderde spierkracht zijn de meest voorkomende risicofactoren voor vallen. In de nota lokaal gezondheidsbeleid 2022-2025 staat beschreven: het coronavirus heeft een sterke invloed op de volksgezondheid. De fysieke en mentale gezondheid van veel inwoners staat onder druk. Opvallend is het hoge percentage volwassenen dat zich eenzaam voelt.

Sportcentrum Fitnust
Daarom willen we vanuit het Fitnust in Scherpenzeel hier aandacht aan besteden en is er naast andere groepslessen een wandelgroep opgestart.

Voor wandelen hoeft u beslist geen topconditie te hebben. Iedereen kan meedoen, ook mensen met een chronische aandoening. Hartklachten,
diabetes, reuma, problemen met de luchtwegen, overgewicht en dergelijke. Het wandelen gebeurt onder begeleiding van een instructeur van Fitnust. Tijdens het wandelen is er volop tijd om een praatje te maken en te genieten van de mooie natuur

Waar en wanneer
Sportief Wandelen voor senioren wordt georganiseerd door het Fitnust op donderdagochtend 9.30uur.  Momenteel worden routes in 2 groepen gelopen van 3a4 km met pauze en 5a6km, waarbij we gezamenlijk starten en eindigen. Een deel van de wandelgroep is te zien op de foto.   Iedere week van de maand wandelen we in een andere natuurrijke omgeving rondom de westhoek.

Informatie en aanmelden

Wilt u meer informatie, of een keer mee wandelen?  Stuur gerust een mailtje naar: info@fitnust.nl

(Foto: Lenus van der Broek)

Graeg vernemen we jow reaksie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.