WANDELEN EN LEKKER ETEN MET DE WERKGROEP ‘BEKIEK ET MAR’

Op zondag 2 oktober 2016 organiseert de werkgroep ‘Bekiek et mar’ voor de tweede keer een Stellingwerver evenement. Dit bestaat uit een cultuurhistorische wandeling door een prachtig stukje Stellingwerf met na afloop een streekeigen buffet.
De Werkgroep ‘Bekiek et mar’ bestaat uit een clubje mensen dat er aardigheid in heeft om de website www.bekieketmar.nl in de lucht te houden en zo nu en dan op een informele manier een boom op te zetten over het Stellingwerfs en de Stellingwerven. Dat gebeurt zowel in het Stellingwerfs als in het Nederlands. Het evenement op 2 oktober 2016 start om 14.30 uur bij hotel-restaurant Lunia in Oldeberkoop. De deelnemers rijden op eigen gelegenheid naar Nijeholtpade voor een wandeling van 4 km door het IJsbaanbos (De Karkebos). Tijdens de wandeling zal Karst Berkenbosch van alles vertellen over de ontstaansgeschiedenis van dit bos en de omgeving. Ate Mulder, Grietje Bosma en Roely Bakker zullen gedichten voordragen op idyllische plekjes. De tocht duurt ongeveer anderhalf uur. Na afloop is er in Lunia tijd voor een glaasje en daarna een buffet van louter streekproducten.
Men kan ook kiezen voor alleen het buffet of alleen de wandeling. Iedereen die wil deelnemen, kan zich via e-mail karstab@gmail.com tot een week van tevoren opgeven of bij Kim Linse via de telefoon van Lunia 0516 – 452555.
Voor meer informatie kunt u terecht op de website www.bekieketmar.nl, ook over de kosten.

koepelbos2

(Foto: Lenus van der Broek)

Graeg vernemen we jow reaksie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.