Vrijwilligers Gered Gereedschap Wolvega steken weer handen uit de mouwen

Gered Gereedschap Wolvega is een van de 25 werkplaatsen in Nederland die gezamenlijk de zendingen naar de gehonoreerde projecten in de ontwikkelingslanden verzorgen. Sinds januari 2009 is Gered Gereedschap Wolvega een zelfstandige stichting. Vanuit Wolvega is in 2021 in totaal 3877 kilo gereedschap voor transport gereed gemaakt. Ook zijn er 63 naaimachines op transport gegaan.

De basis van Gered Gereedschap Wolvega wordt gevormd door zo’n 26 vrijwilligers, die gezamenlijk de inzameling, het reviseren, repareren en verzenden van het gereedschap verzorgen. De vrijwilligersgroep kent weinig verloop. Er wordt op drie vaste dagdelen aan de zendingen gewerkt: maandag-, dinsdag- en donderdagochtend. Verder zijn er de volgende inzamelpunten van oud gereedschap: De wereldwinkel in Oosterwolde, de Praxisvestigingen in Drachten, Heerenveen, Meppel, Kampen, Zwolle, Hoogeveen, Coevorden, Emmeloord, Wolvega, Urk, Oosterwolde, IJsselmuiden, Sneek en Dedemsvaart, de Kringloopwinkel Emmaus Koudum, Brattinga ijzerwaren in Joure en Fysiosport Wolvega.

“Ondanks de coronaperiode in 2021 hebben we toch nog een aantal transporten gereedschap en naaimachines mogen afleveren voor de verschillende projecten. Projecten in Ghana, Malawi, Tanzania en Oeganda. Wat fijn dat wij ze hierbij kunnen ondersteunen. Dit blijven we doen, ook in 2022. Ik hoop dat we dit jaar ook meer kansen krijgen elkaar te zien. Weer leuke gesprekken met elkaar kunnen voeren. Dat we een weg hebben gevonden met dit virus om te kunnen gaan”, aldus voorzitter Anna van Lang. Het thema in Wolvega is: ‘Voor elkaar en met elkaar’.

(Foto: Lenus van der Broek)

Graeg vernemen we jow reaksie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.