VHW laat historie Wolvega zien

Wolvega – De Vereniging Historie Weststellingwerf e.o. (VHW) bood belangstellenden op vier woensdagavonden de mogelijkheid om nader kennis te maken met de historie van Wolvega en zijn omgeving. Op die avonden werden rondwandelingen gehouden die erevoorzitter Geert Lantinga uit Wolvega begeleidde.

Vier gebieden

Het deel van Wolvega rond de NH (de Kerk op de hoogte) stond een keer centraal en er wordt gewandeld tussen de Doopsgezinde kerk en de spoorlijn. Verder werd het gebied tussen de spoorlijn en Tuindorp onder de loep genomen met een bezoek aan de RK kerk en het kapelletje en verder werd iets verteld over de oudste boom in de gemeente (nog drie van in Nederland), een zwarte berk uit 1874 bij de vroegere Lycklama Stins, achter het Vierkant. Ook besteedde Lantinga een avond aan het oudste gedeelte van het dorp, de Heide of de Haule en het aansluitende Landgoed ‘de Lindevallei’.

De deelnemers kregen na afloop een naslagwerk met informatie, kaartjes, foto’s e.d. over wat tijdens de avonden aan de orde is geweest.

DSC_5439  DSC_4756 DSC_4757

(Foto: Lenus van der Broek)

Graeg vernemen we jow reaksie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.