VHW houdt zaterdag 22 oktober Open Dag

Bij de Vereniging Historie Weststellingwerf (VHW) gaf Johan Rutte zaterdag 15 oktober een lezing over persoonsbewijzen en distributiestamkaarten uit de Tweede Wereldoorlog. Veelal zijn uit de WO-2 periode persoonsbewijzen, distributiestamkaarten en voedselbonnen bewaard. Op die documenten staan verscheidene aanduidingen. Maar wat betekenen nu al die letters, cijfers, stempels en zegels en wat is de relatie ertussen.

Voor genealogen bevatten deze documenten pasfoto’s en veel waardevolle informatie. John Rutte verzamelt van kinds af aan Tweede Wereldoorlog materiaal. Zijn verzameling kent een grote diversiteit, van documenten tot aan speldjes en van gebruiksvoorwerpen tot aan memorabilia. Jaarlijks is hij WO-2-gastspreker op een basisschool in Velsen-Noord (groep 7-8). Rutte heeft zich volledig verdiept in de periode 1940-1945, de tijd dat Nederland onder de Duitse bezetter leefde. Hij doet onderzoek naar die oorlog, verzorgt er exposities over en is ook genealoog. Bovendien is hij penningmeester van de Vereniging Kinderen van Verzetsmensen 1940-1945.

Open Dag

Op zaterdag 22 oktober organiseert VHW van 10.00 tot 16.00 uur een Open Dag van het Archief, locatie Markt 42 in Wolvega. Er zijn verschillende mensen aanwezig om de bezoekers iets te laten zien en vertellen. Herman Deems vertelt over boeken en tijdschriften, Ike Naafs over genealogie, Sjoerd Hoogkamp over bodemvondsten en Jan Lenssen met zijn database. Iedereen is welkom.

(Foto Lenus van der Broek)

Graeg vernemen we jow reaksie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.