Tiende wijn-spijs-wandeling

Afgelopen zondag organiseerde Kim Linse van Hotel-restaurant Lunia in Oldeberkoop de tiende wijn-spijswandeling met zeventien deelnemers. Wijndeskundige Esther Oost uit Wolvega nam in samenwerking met cultuurhistoricus Karst Berkenbosch uit Oldeberkoop een aantal wijn- en wandelliefhebbers mee voor een aangename tocht door Scheenebos en over het Scheenebospad naar Ter Idzard.

 

Onderweg waren er de door Esther Oost gepresenteerde heerlijke wijnen en de door chef-kok Martin Hoppers gemaakte bijpassende hapjes. Tijdens de wandeling vertelde Karst Berkenbosch over de betekenis van de Scheene, de geschiedenis van de Van Heloma’s en die van de dorpen Ter Idzard, Wolvega en Oldeholtpade.

Bij de tweede stop werd er een kijkje genomen bij de familie Hoogeveen aan het Scheenebospad in Oldeholtpade. Zij hebben een pluktuin en verkopen onder meer zeepcreaties om met het geld wat daarmee verdiend wordt de tuin nog verder uit te breiden. Een prachtige locatie waar de deelnemers naast de hapjes en de drankjes zichtbaar van genoten. Na afloop werd er in Lunia door een gedeelte van de deelnemers nog even nagepraat met … een glaasje wijn.

(Foto: Lenus van der Broek)

Graeg vernemen we jow reaksie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.