Tentoonstelling van werken van Rinny Siemonsma in het kasteel in Blesdijke

De Stichting Bekiek et Mar gaat in samenwerking met Gregorius Halman van kasteel Old Stoutenburgh in Blesdijke aandacht besteden aan leven en werk van Rinny Siemonsma (1940-1985). De bekende kunstenaar uit De Blesse had altijd als slogan: De iene is de aandere niet. Een uitspraak die zeker op Siemonsma zelf van toepassing is. Op het programma staat niet alleen een tentoonstelling, maar ook een lezing, een fietstocht, filmbeelden en een informatiedag voor en door de bezitters van een werk van Siemonsma. De vorige keer dat Bekiek et Mar een dergelijke middag organiseerde, de kunstenaar Johannes Mulders stond toen centraal, was de belangstelling groot en werd er veel werk van Mulders mee genomen.

Werken in bruikleen

De mensen vertelden hoe zij aan het werk waren gekomen, maar ook wat het hen deed. Mede daardoor werd het een uitermate boeiende middag. Omdat de belangstelling voor het werk van Rinny Siemonsma altijd groot geweest is, rekent de werkgroep ook dit jaar op mooie en interessante verhalen.
Voor de tentoonstelling is Bekiek et Mar op zoek naar mensen die een werk of werken van Siemonsma in huis hebben en die voor een periode van negen dagen in bruikleen willen geven. De aangeboden werken zullen allemaal gefotografeerd worden om zo een duidelijk beeld te krijgen wat er allemaal nog is. Omdat er in het kasteel maar plaats is voor 25 werken, die allemaal professioneel worden uitgelicht, zal een kunstkenner uiteindelijk beslissen welke werken in de tentoonstelling komen.

Fietstocht

Daarnaast wordt er dus een fietstocht georganiseerd die langs een aantal plaatsen zal gaan waar Rinny graag verbleef en zal er een lezing worden gehouden over de kunstenaar en de mens Siemonsma. En last but not least is de werkgroep op zoek naar filmbeelden van Rinny. Jan de Vries uit Wolvega is hier al mee bezig, maar als er mensen nog filmpjes of filmbeelden hebben waarin Rinny voorkomt dan wil de werkgroep die graag bekijken en proberen er samen met De Vries een filmdocument van te maken.
Mocht u werk en of filmbeelden hebben van Siemonsma dan horen we het graag. U kunt zich aanmelden bij info@bekieketmar.nl of bij karstab@gmail.com .


(Foto: Lenus van der Broek)

Graeg vernemen we jow reaksie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.