Tal van activiteiten bij molen De Rietvink in Nijetrijne

Vanaf 16 juli exposeert Frank Schutten zijn schilderijen in de molenschuur van Molen de Rietvink te Nijetrijne. Met name landschappen, vergezichten en de natuur in al zijn schoonheid weet Frank zeer gedetailleerd vast te leggen. Hij neemt ons mee in zijn beleving van zijn eerste aanblik van een bergpanorama, bos- en dorpsgezichten of haventjes in binnen en buitenland. Eerder al zijn exposities van Benno Pen en Wiebe Nanninga te zien geweest, waar veel bezoekers plezier aan hebben beleefd. Frank toont echter weer een andere stijl en techniek, met aandacht voor detail. Schilderijen zijn te koop waarvan een deel van de opbrengst ten goede komt aan het onderhoud en behoud van molen de Rietvink. De expositie is iedere zaterdag en zondag te bezichtigen tot 11 september. Voor meer informatie en openingstijden zie www.molenderietvink.nl.

Levensecht model Spinnenkopmolen

“Wat een detail” en “zo levensecht” zijn veelgehoorde opmerkingen van mensen die het prachtig gebouwde model van een Spinnenkopmolen komen bewonderen in de molenschuur van molen de Rietvink in Nijetrijne. Modelbouwer Jaap Kuitert heeft op een schaal van 1:10 op verbluffende wijze de werkelijkheid benaderd. Elk detail is met grote precisie met de hand door Jaap in zijn garage annex werkplaats gemaakt. Zo bestaat de schroef (vijzel) uit maar liefst 381 duigjes en zijn ook de dakpannetjes door Jaap gemaakt en in ‘moeders’ oven gebakken.

Natuurexcursie

In nauwe samenwerking met Staatsbosbeheer organiseert Stichting de Rietvink natuur excursies in het prachtige Natuurpark de Rottige Meente. De gids is tijdens de vaartocht een bioloog, zeer bekend met de lokale flora en fauna en de historie van het gebied, tijdens het wandel gedeelte wordt u begeleid door een Boswachter van Staatsbosbeheer die de natuur ontwikkelings-elementen toelicht. De praam is van de Stichting Opera Nijetrijne. Na afloop kunt u in de Koffie- &Theetuin van molen de Rietvink op adem komen en neemt de molenaar u mee op een rondleiding in de molen in de historische context van het belangrijke waterbeheer van de Groote Veenpolder van Weststellingwerf. Alleen op 9 september zijn nog plaatsen beschikbaar. Voor meer informatie en boeking volg de onderstaande link.

(Foto: Lenus van der Broek)

Graeg vernemen we jow reaksie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.