Streek-wandeling & streekdiner prima bevallen

Oldeberkoop / Nijeholtpade – Op 2 oktober was Bekiek et mar samen met andere deelnemers op pad in de ‘karkebossen’ / ‘iesbaenebos’ bij Nijeholtpade. De middag werd afgesloten met streekproducten bij hotel Lunia in Oldeberkoop.

Lees de reactie van deelnemers van 2 oktober hier.

Karst Berkenbosch nam de deelnemers mee door de landschapahistorie en annekdotes van het gebied bij de Lende. Z’n boek Wat West Is vormde daarvoor de bron. 

Bij de ijsbaan droeg schrijver Tuller vanaf de hufterproofe koek-en-zopie bewonderenswaardig voor uit eigen en andermans werk.

 In de vogelkijkhut bij de Lende voerde Roely Bakker haar gedichten over de ‘Haast’ en teugtrekkende Zoemer op. 

Grietje Bosma vertelde een nieuwe aflevering van haar reeks Vrouw, dat deed zij vanuit de bodem van de ijsbaan, omhoog, als was dit het amfitheater van Nijeholtpade. De akoestiek was dus prima. 

Onderweg werd Black angus rundvee getrotseerd, wat weer aanleiding vormde voor inleider Frans Wuijts voor een lacherijtje over stierkalveren, moederstier en vaderstier ..

’s Avonds bleek de chefkok van Lunia in Oldeberkoop zichzelf overtroffen te hebben in de gerechten van streekproducten. Ook waagden aanwezigen zich aan het noteren van enkele bijzondere recepten van hem.

Bekiek et mar houdt niet alleen de website levend met nieuws en ‘schrieveri’e’ uit de Stellingwerven, ook pakt de werkgroep andere activiteiten op, zoals deze combi van cultuurhistorisch wandelen en van streekproducten samen genieten. 

In november zal nog een streekactiviteit worden gehouden. Houd daarvoor de site in de gaten of meld uw emailadres onderaan aan voor nieuws.

Lees de reactie van deelnemers van 2 oktober hier.

vogelkijkhut bij de Lende
  
Roely draagt haar gedichten over de Haast en Zoemer voor in de vogelijkhut
  
Black angus rundvee inspireert tot verhalen over slagerij, streekproducten en natuur
  
Grietje Bosma in het amfi-theater van Nijeholtpade annex ijsbaan
 

Graeg vernemen we jow reaksie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.