Stoom-zuivelmuseum Steggerda zet deur weer open

Steggerda – Het Stoom-zuivelmuseum in Steggerda was zondagmiddag 19 mei voor het eerst in het nieuwe seizoen open voor het publiek. Met namen veel fietsers kwamen een kijkje nemen. In het museum staat de stoommachine die aan het dorp geschonken is op het moment dat de zuivelfabriek haar deuren sloot. Rondom de machine is een scala aan voorwerpen te zien, gerelateerd aan de vroegere zuivelindustrie van Steggerda. De ‘machinist’ toont de werking van de machine, hoewel dat nu elektrisch gaat.

 Expositie miniaturen

Tevens is er dit seizoen een tentoonstelling van miniaturen. Deze zijn op schaal gemaakt door Boele Schelhaas uit Steggerda. De voorwerpen zijn van hout, koper en zink. Zo kunt u de ploeg, de boerenwagen en de kruiwagen met de melkbussen bewonderen. Tevens staat de drie-wielwagen er waarmee de boer het land op ging als de koeien gemolken moesten worden. De brik, waarmee de rijkere mensen naar de kerk reden ontbreekt ook niet in dit geheel.

 Openingstijden

Het museum is tot en met 29 september elke zondagmiddag van 13.30 tot 17.00 geopend, ook op Tweede Pinksterdag. Maar er kan ook een afspraak gemaakt worden met de  ‘machinist’ onder tel.nr.: 0561430561 of 0629174434 om op een doordeweekse dag een bezoek te brengen.

(Foto: Lenus van der Broek)

Graeg vernemen we jow reaksie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.