Stoom-zuivelmuseum Steggerda weer open met expositie van werk van Rinny Siemonsma

Het museumseizoen van de Stoom-zuivelmuseum in Steggerda gaat weer beginnen. De deur is open op de zondagen vanaf tot en met 26 september van 13.30 uur tot 17.00 uur. Ook op Tweede Pinksterdag zijn de bezoekers welkom. Dagelijks op afspraak behoort ook tot de mogelijkheden om een kijkje te komen nemen. U kunt bellen met Zijs Zijsling, tel.:0561430561 of 0629174434

Werking stoommachine

De werking van de stoommachine aan de Vaartweg 10 wordt gedemonstreerd. Het museum bevat een veelzijdige verzameling voorwerpen, gerelateerd aan de bloeiende zuivelindustrie van Steggerda. Aan de wand hangen nu ook acht bouw-verbouwtekeningen. De 1ste is van 1913. Het betreft een aanbouw en uitgevoerd door Eise Johannes ten Berge, een plaatselijke aannemer. De laatste is van 1980 door architect Rudolf Juffer uit Wolvega.

Expositie kunstenaar Rinny Siemonsma

Dit seizoen is er tevens een kleine expositie van een aantal werken van kunstschilder Rinny Siemonsma. Hij is geboren in De Blesse, was een natuurmens en schilderde het liefst dieren of landschappen. Menigeen in de omgeving van Steggerda heeft een schilderij of tekening van Rinny Siemonsma aan de wand hangen.

(Foto: Lenus van der Broek)

Graeg vernemen we jow reaksie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.