Spannende museumnacht in ‘t Kiekhuus in Wolvega

‘t Kiekhuus in Wolvega doet 30 september mee aan de museumnacht. In de hele provincie openen musea na sluitingstijd hun deuren. Met een avontuurlijk programma gaan zij het experiment aan met muziek en performances, tentoonstellingen in het donker en verhalen die het daglicht niet kunnen verdragen.

Het is de jaren ‘20 van de vorige eeuw. In de duisternis van het mistige Wolvega, waar schaduwen zich als levende wezens voortbewegen, ligt een geheimzinnige wereld verscholen. Diep in de hartslag van het dorp, in een verborgen steegje, opereert een clandestiene bende die bekend staat als de Takke Bienders. Deze beruchte familie regeert met ijzeren vuist over de illegale activiteiten in het dorp, waaronder het stoken van drank, gokken en vis stropen. Aan het hoofd van de bende staat Thomas Schelvis, een meedogenloze en charismatische leider.

Bezoekers van ‘t Kiekhuus kunnen 30 september van 20.30 tot 00.00 uur getuige zijn van hun illegale activiteiten. Om niet op te vallen, wordt bezoekers gevraagd gekleed als de Takke Bienders in Peaky Blinders-stijl naar het museum te komen. De muziek is van de Klebienders.

Reserveren kan via de website www.kiekhuus.nl 

(Foto: Beeldende Zaken)

Graeg vernemen we jow reaksie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.