Sjamanisme 12 november Lunia Oldeberkoop

De Stellingwerver Werkgroep ‘Bekiek et mar’ organiseert opnieuw een culturele avondbijeenkomst. Deze keer is het onderwerp het Sjamaanse gedachtegoed en wat we kunnen begrijpen van de schepping aan de hand van het indiaanse medicijnwiel. Over dit exclusieve onderwerp zal sjamaan Jan van der Stappen een introductie verzorgen door middel van een inleiding met ook gebruikmaking van verschillende instrumenten. Na de pauze is er de mogelijkheid voor het stellen van vragen en voor gesprek.

Van der Stappen: ‘De activiteiten in de praktijk zijn gebaseerd op de gave van de handoplegging. Door uitwisseling van levenskracht kan er weer harmonie ontstaan en wordt het herstellende vermogen van het lichaam aangesproken, waardoor genezing mogelijk wordt. Energiewerk in contact met de natuur is zo oud als de mensheid. In alle culturen wordt door medicijnmannen en –vrouwen op allerlei manieren, vaak samen met kruiden, de gezondheid van mensen bevorderd. De mogelijkheid om in verbinding met de aarde, de hemel, planten en dieren de levenskracht in mensen te stimuleren, is van groot belang voor het weer opbouwen van weerstand, voor het verwerken van trauma’s, als ook om ziekte te voorkomen’.

In zijn praktijk maakt sjamaan Van der Stappen onder meer gebruik van muziek om de genezing te ondersteunen en wanneer er sprake is van patronen uit de familie wordt gekeken of opstellingenwerk en structuurtherapie meer inzichten kunnen verschaffen.

Entree: € 8,- . Consumpties voor eigen rekening. De zaal is boven. Er is geen lift.

De Werkgroep ‘Bekiek et mar’ houdt al weer enkele jaren de Stellingwerver website www.bekieketmar.nl in de lucht als een open platform voor mensen die schrijven, of wat anders doen met het Stellingwerfs en de Stellingwerven. Daarnaast organiseert de werkgroep culturele en cultuurhistorische bijeenkomsten en wandelingen e.d.

INTRODUCTIEBIJEENKOMST OVER SJAMANISME

Dinsdag 12 november 2019 in Hotel Lunia te Oldeberkoop

Aanvang 19.30 uur. Zaal open 19.00 uur.

Graag aanmelden via info@bekieketmar.nl

Graeg vernemen we jow reaksie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.