‘Schoon Erf, Schoon Water’

Ter Idzard/Nijelamer – Onlangs is het agrarisch project ‘Schoon Erf, Schoon Water in Friesland’ van start gegaan. Het doel is om de erfafspoeling terug te dringen. In het project werken LTO Noord, AJF, NMV en Wetterskip Fryslân met elkaar samen.

Op vrijdagmiddag 27 januari was er de Friese startbijeenkomst voor de eerste groep van deelnemers in het dorpshuis De Bult in Ter Idzard. Daar kregen de deelnemers van de adviseurs te horen wat de nieuwste wet- en regelgeving op het gebied van erfafspoeling is en wat het maatwerkbezoek op het erf inhoudt.

Na deelname aan dit project is het erf op orde en heeft de deelnemer recht op een stimuleringsbijdrage van € 1.000,- van de provincie. Ook krijgen de deelnemers gedurende de looptijd van het project tot eind 2020 geen handhaving bezoeken van Wetterskip Fryslân met betrekking tot erfafspoeling.

Meedoen biedt alleen maar voordelen en bovendien voorkomen de agrariërs, als er veel melkveehouders deelnemen, een heffing van Wetterskip Fryslân.

Ook de voorzitter van LTO Weststellingwerf, Hans Hoekstra uit Nijelamer doet mee met het project. Meer info: www.schoonerfschoonwater.frl

 

(Foto: Lenus van der Broek)

Graeg vernemen we jow reaksie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.