Restauratie windmotor Munnekeburen

Munnekeburen – De eerste fase van het onderhoud en de restauratie van de Windmotor aan de Veendijk in Munnekeburen is uitgevoerd vooral dankzij het feit dat de onderbouw een gemeentelijk monument is konden voor het herstel van de onderbouw voldoende financiële middelen vergaard worden. Daarom hebben de eigenaren Rolf en Lia van der Mark besloten de restauratie vooralsnog te beperken tot de onderbouw en in een later stadium te bekijken of ook de reconstructie van de bovenbouw (de eigenlijke molen) uitgevoerd kan worden.

“Een aantal fondsen heeft ingestemd met deze gefaseerde uitvoering, helaas ook aan aantal fondsen niet. De restauratie kent derhalve de volgende fasen: fase 1: Onderhoud en herstel; met name betonconstructie, ramen en deur fase 2: Herstel en plaatsen vijzel, aandrijflijn vijzel en waterlopen (eind 2017) en fase 3: Reconstructie bovenbouw” aldus familie Van der Mark.

Het echtpaar Van der Mark heeft hun molen met bootlichtplaats de Rietvink nabij het Scheenesluisje in Nijetrijne te koop.

dsc_7449  dsc_7452

(Foto: Lenus van der Broek)

Graeg vernemen we jow reaksie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.