Once in the Wetlands: Rottige Meente ‘los’ in #LF2018

Afgelopen zaterdag was de ‘opening’  of beter: de start van het 2018-programma Once in the Wetlands in de Rottige Meente en Westhoek van Weststellingwerf.

Het programma is tot in de nazomer van 2018. Mooie onderdelen, leuke ook:

Kunst-Wandelroute dwars door de Rottige Meente heen, twee maal een kanotocht (expeditie) in alle vroegte om samen met de Rietnymf de otter te spotten, opera Spanga uiteraard met Aïda zelfs, opera Nijetrijne ook, Chagall in de kerk!, O.C. Hooijmeijer met een (kunst)kijkhut voor niet bestaande vogels, en vooral ook heel veel extra’s aan activiteiten en initiatieven. Ongelofelijk zin in. Dat wordt een pracht beleving dit jaar in dat prachtige gebied, dit best bewaarde geheim van het Noorden immers …..

Ze schijven zelf:

“KUNST-, CULTUUR- en NATUURFESTIVAL

IN DE ROTTIGE MEENTHE

Van 28 april tot 16 september 2018 vindt in ZO Friesland in het kader van de Culturele Hoofdstad van Europa 2018 de kunstroute Once In The Wetlands plaats.
Middenin het moeraslandschap van de Rottige Meente, de habitat van de grote vuurvlinder en de otter, wordt op buiten- en binnenlocatie werk getoond van 23 bekende kunstenaars. In het kerkje in Scherpenzeel zijn litho’s van Marc Chagall te zien.
Gedurende vier maanden kunnen bezoekers genieten van de installaties en kunstwerken midden in de uitbundige mozaïek van water en land, riet en trilvenen, bloeiende graslanden en petgaten. Er is een kunstmarkt, er zijn muzikale optredens, educatieve projecten en bijzondere natuurtochten.”

Kijk hier voor het hele programma en meer: Once in the Wetlands.

Foto: Once in the Wetlands

Graeg vernemen we jow reaksie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.