OBS Tuindorp 1 Wolvega wint Remco Heite Schoolschaaktoernooi 2023

Waar in 2021 en 2022 corona roet in het eten gooide, was het zaterdag mogelijk het Remco Heite Schoolschaaktoernooi in de oude vorm plaats te laten vinden. Ruim tien vrijwilligers zorgden ervoor dat de wedstrijd goed verliep.

Na veel oefenpartijen en schaaklessen waren er ruim 160 leerlingen van de basisscholen uit Oost- en Weststellingwerf er klaar voor. Dit jaar werd het toernooi georganiseerd op het Stellingwerf College in Oosterwolde. Aan het toernooi deden dertig teams van zeventien scholen mee.

Naast de officiële schaakwedstrijden over zeven ronden konden de kinderen zich vermaken met vrij schaken, schaken op een mega schaakbord en een kijkje nemen in de “schaakwinkel.”

Wethouder Jelke Nijboer van de gemeente Ooststellingwerf gaf de start door de eerste zet op het schaakbord te verrichten en reikte na afloop de prijzen uit. Ook oud-burgemeester Remco Heite kwam een kijkje nemen.

Uitslagen

  1. Tuindorp 1 Wolvega, 2. Dorpsschool 1 Wolvega, 3.OBS Zuid-Wolvega 1, 4 Tuindorp 2 Wolvega en 5. De Striepe Oldeholtpade.

(Foto: Lenus van der Broek)

Graeg vernemen we jow reaksie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.