OBS De Trede wint Stellingwarver Pries voor het basisonderwijs

Wolvega – Door het inzenden van antwoorden in de vorm van gedichten, vertalingen en filmpjes via WhatsApp en het voordragen van een prachtig gedicht in het Stellingwerfs kregen de leerlingen van OBS De Trede uit Haule donderdagavond 15 juni , in de bibliotheek van Wolvega, uit handen van burgemeester Van Klaveren de eerste prijs van de Stellingwarver Pries uitgereikt. Tijdens de avond waren zo’n 45 kinderen en volwassenen aanwezig.

Leerlingen van de bovenbouwgroepen van 11 basisscholen uit Oost- en Weststellingwerf hebben de afgelopen vier weken mee gedaan aan de Stellingwarver Pries. Via WhatsApp moesten de antwoorden op diverse soorten opdrachten ingestuurd worden naar het Educatieteam van Bibliotheken Zuidoost Fryslân. Het ging om opdrachten zoals een elfje maken in het Stellingwerfs, Stellingwerfse woorden en een gedicht vertalen, een top drie maken van Stellingwerfse boeken, een foto van erfgoed uit de omgeving maken en een filmpje maken van het voordragen van een Stellingwerfs gedicht.

Nadat de behaalde punten uitgerekend waren, werden vier scholen uitgenodigd om tijdens de finaleavond hun prijs veilig te stellen. Om uit te maken wie de 1e, 2e of derde prijs in ontvangst zou kunnen nemen moest er echter op deze avond nog een gedicht voorgedragen worden.

Hiervoor werden uitgenodigd OBS De Klaeter, OBS De Trede, OBS Buttinga en ComperioCollege groep De Oelen. Deze laatste groep kon helaas niet aanwezig zijn.

Na het voordragen van de gedichten bepaalde de jury, bestaande uit burgemeester Van Klaveren, Geertje Otten (bestuurslid Stellingwarver Schrieversronte) en Roelov Kuipers (manager Bibliotheken Zuidoost Fryslân), de definitieve uitslag.

Uit handen van de voorzitter van de jury, burgemeester Van Klaveren, ontving OBS De Trede uit Haule de eerste prijs (€ 200,–), OBS De Klaeter uit De Hoeve kreeg de 2e prijs (€ 125,–) en OBS Buttinga uit Oosterwolde de 3e prijs (€ 75,–). Ook kregen de scholen een ingelijste oorkonde.

Voor de finalegroepen zelf was er nog een boekenbon t.w.v. € 25,–.

Het was een geslaagde avond met de laatste publieke activiteit van burgemeester Van Klaveren voor zijn definitieve vertrek.

 

(Tekst: bibliotheek; Foto: Lenus van der Broek)

Graeg vernemen we jow reaksie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.