Nieuwe loopbrug over Steggerdavaart

Steggerda – Over de Steggerdavaart in het natuurgebied van It Fryske Gea in Steggerda wordt een nieuwe loopbrug geplaatst ter vervanging van de oude wat gammele brug. De delen werden vanaf de Buitenweg met een ponton over de Steggerdavaart vervoerd. Het project is aangedragen door It Fryske Gea bij de Rotaryclub Oranjewoud Heerenveen. Deze serviceclub heeft ook al een brug gemaakt in de werkplaats van Bouwbedrijf Scheenstra in Ter Idzard voor It Fryske Gea in het Easterskar.

De brug over de Steggerdavaart is 22 meter lang en moest elders gemaakt worden. In overleg met Harry Westra, manager van Bruggenbouwer Groot Lemmer en lid van de Rotary club van Wolvega, is de brug gemaakt in de fabriek in Lemmer. Leden van Rotaryclub Oranjewoud Heerenveen en van Rotaryclub Wolvega hebben de brug in elkaar gezet. De organisatie en bouwbegeleiding van het hele project is voor rekening van Frank Scheenstra, lid van de Rotaryclub Oranjewoud Heerenveen.

De brug die op 9 en 10 oktober wordt geplaatst, is gesponsord door verschillende instellingen. Dat zijn Groot Lemmer, Stichting Ynatura, gemeente Weststellingerf, Julia Jan Wouters Stichting, P.W. Janssen’s Friesche Dtichting, Omgevingsfonds Vermillion, Stichting De Versterking, A.P. van den Berg BV en It Fryske Gea. Op een later tijdstip vindt de officiële opening plaats.

 

 

(Foto: Lenus van der Broek)

Graeg vernemen we jow reaksie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.