‘Nederland Leest’ onderzoekt dit jaar de grenzen ook in Noordwolde

De jaarlijkse campagne ‘Nederland Leest’ heeft als thema: over de grens. Bedoeld om eens verder te kijken dan gebruikelijk, dingen te ontdekken in je omgeving waar je meestal aan voorbij gaat. Een goede gelegenheid naar buiten te gaan en je bij te laten praten door iemand die de omgeving kent als zijn broekzak. Dit is een initiatief van de bibliotheek Zuidoost Fryslân. De start was vanuit de bibliotheek in Noordwolde.

Verteller Karst Berkenbosch

Aan de hand van duizendpoot en meesterverteller Karst Berkenbosch konden zaterdagmiddag 6 november dertig belangstellenden een vier kilometer lange wandeling maken in en om Noordwolde. Hij kreeg inspiratie uit het boek ‘De Wandelaar’ van de schrijver Adriaan van Dis, een verhaal waar de grenzen worden verlegd.

De wandeling is bedoeld om de markante plekken in de buurt te ontdekken, zoals de Tramstation, Rietvlechtschool, Compagnonhuis en de Meente. Ook stond een bezoek aan molen Windlust op het programma. Na afloop stonden een hapje en drankje klaar in lunchroom Tramhalteplein waar Karst Berkenbosch iets vertelde over de Friese Waterlinie.

(Foto: Lenus van der Broek)

Graeg vernemen we jow reaksie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.