‘Nederland Leest’ onderzoekt dit jaar de grenzen met Karst Berkenbosch

De jaarlijkse campagne ‘Nederland Leest’ heeft als thema: over de grens. Bedoeld om eens verder te kijken dan gebruikelijk, dingen te ontdekken in je omgeving waar je meestal aan voorbij gaat. Een goede gelegenheid naar buiten te gaan en je bij te laten praten door iemand die de omgeving kent als zijn broekzak.

Aan de hand van duizendpoot en meesterverteller Karst Berkenbosch kunnen geïnteresseerden een vier kilometer lange wandeling maken rondom Noordwolde. De wandeling is bedoeld om de markante plekken in de buurt te ontdekken. Ook staat een bezoek aan molen Windlust op het programma. Na afloop staan een hapje en drankje klaar in lunchroom Tramhalteplein, het voormalige tramstation.

Deze Nederland Leest bijeenkomst vindt plaats op zaterdag 6 november. De start is om 14.00 uur bij de bibliotheek in Noordwolde. Na de wandeling vertelt Karst Berkenbosch in de Tramhalte over zijn wandelervaringen met het Stellingenpad.

Wie deel wil nemen, kan zich vóór 1 november opgeven bij de bibliotheek, telefonisch (0561-431286/612623), of via de website https://www.bzof.nl/agenda/nederland-leest-wandelen-met-karst.html. De bijdrage in de kosten bedraagt 7,50 euro.

Het boek dat dit jaar aan leden van de bibliotheek wordt uitgedeeld is “De wandelaar” van Adriaan van Dis. De exemplaren liggen vanaf 1 november klaar in de bibliotheek.

Foto: Karst Berkenbosch (Foto: Lenus van der Broek)

Graeg vernemen we jow reaksie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.