LF2018-succes-verhalen Stellingwerven, start Europese Hoofdstad

Op vrijdag 26 januari startte in de ‘provincie’ al LF2018 European Capital of Culture met elkaar verhalen vertellen.

In Oost werden die avond op vier plekken verhalen verteld:

  • Bij de molen in Makkinga over de productie de gelaarsde kat van komende zomer, zie www.kattinga.nl
  • Bij Janou Sipsma en Gerben But in galerie Friesgoed.nl, tevens LF2018- infopunt nu, in Nijeberkoop in een besloten huiskamersetting, met elkaar aan tafel, over een rijke en een arme man op weg naar de hemel / hel. Alle optredens waren volgeboekt.
  • In het Art-Hotel Oosterwolde door Age Hartsuiker, Hanneke van Kammen en OC Hooijmeijer in de nu al 3 ingerichte kunstkamers (blauwe kamer van Hartsuiker, vogelkamer van Hooijmeier en porceleinkamer van Sigrid Hamelink), zie www.o18.nl (binnenkort eigen site). De hele avond kwamen en gingen de bezoekers naar het Art-hotel.
  • In Fochteloo bij centrum voor prentkunst Nobilis door Johan Veenstra en kunstenaar Peter Lazorov, waar Veenstra met zijn bekende humor de prenten van Lazorov uitlegde en vertaalde naar Stellingwerfse situaties www.stichtingnobilis.nl Alle optreens die avond waren volgeboekt, ruim 100 bezoekers.

Op de foto’s Age Hartsuiker in zijn kunstkamer te Oosterwolde met CORONA op de achtergrond (uitgelichte foto).

En Johan Veenstra bij een prent van Lazorov, ‘Paris’, in Fochteloo (foto hier boven)

Het verhalen-vertellen was in heel de provincie zo’n succes, dat er al plannen gemaakt worden het elkaar verhalen-vertellen jaarlijks te gaan houden. Kijk voor een indruk nog eens terug op www.2018verhalen.nl

LF2018 European Capital of Culture is 27 januari in Leeuwarden gestart met een spectakellichtshow op het Zaailand / Wilhelminaplein, waar in de hele stad zo’n 35.000 mensen aanwezig waren die avond. De koning startte het jaar met het luiden van de klokken (laser-klokken), waarna in de hele provincie kerkjes ook de klokken luidden.

Programma 2018, ook Stellingwerven!! Wees erbij!

Het programma is nu los, kijk voor alles qua programmering, ticketverkoop enz. op www.2018.nl

Oost heeft een eigen website gelanceerd met initiatieven in eigen gemeente: www.lf2018ooststellingwerf.nl evenals een twitteraccount en Facebookpagina.

Een aantal onderdelen is al uitverkocht, zoals Holstmeer. Verder bijna uitverkocht, zoals Stormruiter, het Friese Paardenspektakelstuk van Jos Thie in het WTCgebouw.

Wees er dus snel bij!

Graeg vernemen we jow reaksie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.