Lammetjesdag

Oldetrijne – Op OBS De Lantscheene in Oldetrijne was het zaterdagmiddag 24 maart een drukte van belang.  Nu het voorjaar is, organiseerde de school een Open Dag, gekoppeld aan de Lammetjesdag.  Er waren tijdens de Lammetjesdag diverse leuke activiteiten te doen, die samenhangen met het buitenleven. Er konden bijvoorbeeld lammetjes en vele andere (jonge) dieren op het schoolplein geaaid worden. Er was een springkussen om lekker op te ravotten en kinderen kunnen meerijden op een ponykar. In de school werd de bezoeker rondgeleid door leerlingen en volgde een kennismaking met de leerkrachten.

Op de Lammetjesdag werd tevens aandacht besteed aan het onlangs gelanceerde thema ‘Van plofklas naar bofklas’. Hiermee wil de oudervereniging de aandacht vestigen op de vele voordelen van een kleinschalige school als de Lantscheene: een inspirerende landelijke omgeving, kleinschalig en hoogwaardig onderwijs dat volledig aansluit op de persoonlijke behoeften van het kind, een plek waar normen en waarden en respectvol met elkaar omgaan hoog in het vaandel staan.

Op de website www.vanplofklasnaarbofklas.nl vertellen ouders hun persoonlijke verhaal over de positieve uitwerking die de overgang naar De Lantscheene op hun kind en gezinssituatie heeft gehad.

 

(Foto: Lenus van der Broek)

Graeg vernemen we jow reaksie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.