Kunstroute ‘Open Stal’ Oldeberkoop van start

Op zaterdagmiddag was de opening van de 52e ‘Kunstroute Open Stal’ in Oldeberkoop. Na een welkomstwoord door voorzitter Peter Hiemstra werd de opening verricht door acteur Fabian Claes Jansen. De oudste kunstroute van Nederland organiseert deze zomer een nieuwe editie met als thema ‘De Reis’, een inspirerend thema, want: waar gaat jouw reis naartoe? Naar verleden, heden, toekomst, weg van hier of juist terug? 44 geselecteerde kunstenaars geven in hun werk een aspect van het thema weer.

Diverse locaties

Van zaterdag 29 juli tot en met zondag 27 augustus 2023 Open Stal plaats. De exposities iedere dag te bezoeken van 13:00 tot 18:00 uur. Open Stal is voor iedereen toegankelijk, de entree bedraagt slechts 3 euro per persoon. De route biedt op onverwachte plekken kunst in het dorp Oldeberkoop, zowel binnen als in de buitenlucht, op variërende locaties zoals in de stal van een boerderij, de kerk, in galeries, garages, tuinen, in het bos en in de voormalige veevoederfabriek CAV. De kunstroute is ruim 3 kilometer lang. Al wandelend kunnen de bezoekers genieten van de kunst in het pittoreske dorp. Voor mensen die slecht ter been zijn staan witte fietsen klaar. Open Stal kan goed met kinderen worden bezocht. Voor hen wordt een speciale speurtocht uitgezet. Flankerend programma Bij een bijzondere kunstroute hoort een bijzonder en uitgebreid flankerend programma. In de oude CAV-fabriek exposeerden ook twee kunstenaars uit Oldelamer, Bart Benschop en partner Leontine Lieffering, Bart Benschop met schilderijen uit de serie ‘Colourfields’ en Leontine Lieffering’ met ‘De onmetelijke landschappen die in het zuidwesten van Amerika doorkruisen.

Mziekpodium

Naast kunst biedt Open Stal ook dit jaar een muziekpodium. Op de zondagmiddagen wordt vanaf 15:30 uur een afwisselend programma gepresenteerd met zowel Nederlandstalige als Engelstalige muziek. Voorzitter Peter Hiemstra: “Zoals altijd hebben we een breed scala aan kunstvormen bij elkaar gebracht om aan de bezoekers van Open Stal te tonen. Naast de beeldende kunst is er dit jaar elk weekend in Oldeberkoop iets te beleven op het gebied van muziek, literatuur, film en lezingen van kunstenaars die deelnemen”. In 2024 is het thema ‘Droomland’. Meer informatie:  www.openstal.nl.

(Foto: Lenus van der Broek)

Graeg vernemen we jow reaksie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.