karavaan van de Vriendschap rijdt door de Stellingwerven

Op vrijdag 1 april reed de Karavaan van de Vriendschap door de gemeenten Ooststellingwerf en Weststellingwerf. Initiatiefnemer Simon Vuyk wil heel Friesland een bezoek brengen met zijn bakfiets. Hij fietst met onder andere troubadour Bruno Rummler en danseressen Colinda Zandberg en Annalies Muurling elke eerste vrijdag van de maand door de provincie. Onderweg staat vriendschap centraal. Spontane ontmoetingen worden afgewisseld met bezoekjes aan ouderencentra, buurthuizen of locaties voor kinderen, als antwoord op eenzaamheid in de maatschappij.

Verhalen van vriendschap worden vastgelegd door de Afûk en meegenomen de wijde wereld in. Speciaal gehaakte Bloemen van de vriendschap worden doorgegeven.

De zesde etappe startte in Oldeberkoop waar wethouder Esther Verhagen het pact van de vriendschap ondertekent uit naam van de gemeente Ooststellingwerf bij de Stellingwarver Schrieversronte in het dorp. Vervolgens reed de karavaan door naar Noordwolde. Onderweg werden verschillende mensen verrast met een kort bezoekje van de karavaan met muziek, dans en poëzie. Bij de Schrieversronte waren ook de leelringen van de bovenbouw van de basisschool uitgenodigd en teven een paar Oekraïense vluchteling kinderen. Attie Nijboer Abel Darwinkel droegen een vriendschapsgedicht voor.

(Foto: Lenus van der Broek)

 

Met vriendelijke groet,

Graeg vernemen we jow reaksie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.