JOHANNES MULDERSDAG: WIE BEZIT EEN WERK VAN DEZE SCHILDER?

De Stellingwerver Werkgroep ‘Bekiek et mar’ heeft besloten om in 2019 extra aandacht te besteden aan de uit Boijl afkomstige beeldend kunstenaar Johannes Mulders. Vorig jaar organiseerde deze werkgroep een succesvol drieluik over de kunstschilder Dirk Kerst Koopmans, de schilder van de Scheene.

In samenspraak met Pieter Jonker van de Stichting Nobilis, Centrum voor Prentkunst te Fochteloo houdt de werkgroep in oktober van dit jaar een ‘Muldersdag’. Jonker heeft recent een prachtig boek over Mulders geschreven.

Johannes Mulders was een uiterst productieve kunstenaar. Hij heeft honderden kunstwerken gemaakt. Veel van zijn schilderijen en tekeningen zijn in bezit van particulieren en niet bekend bij een groter publiek. Samen hopen de Werkgroep ‘Bekiek et mar’ en Pieter Jonker met de ‘Muldersdag’ meer over de kunstenaar en zijn werk te weten te komen.

De bedoeling van deze dag is dat bezitters van een kunstwerk de gelegenheid krijgen dit te tonen aan andere belangstellenden. Daarbij kunnen zij vertellen hoe ze ermee in aanraking zijn gekomen. Dat zal vast en zeker mooie verhalen opleveren.

Naast deze uitwisseling zullen er op de ‘Muldersdag’ ook lezingen over Mulders en zijn werk gehouden worden.

Het verhaal over deze bijzondere schilder is nog niet compleet. Dat is na de presentatie van Jonkers boek duidelijk geworden. De werkgroep hoopt daarom dat er verschillende nog niet bekende werken van hem boven water zullen komen. Zij wil dus graag weten of er voor zo’n dag voldoende belangstelling is.

Daarom hierbij een oproep aan iedereen die werk van Johannes Mulders in bezit heeft: graag dit melden bij info@bekieketmar.nl of per telefoon bij Karst A. Berkenbosch 06-55836983.

Graeg vernemen we jow reaksie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.