Historische OV-voertuigen en oude motoren zorgen voor nostalgie in Sonnega

Openbaar Vervoer Collectie Nederland (OVCN) organiseerde zaterdag een open dag op de locatie in Sonnega. Tevens was er een OV-Markt en konden de bezoekers plaats nemen achter het stuur van een lesbus. Er waren veel historische OV-voertuigen te bewonderen en waarin ook meegereden kan worden. In Wolvega waren tijdelijke bushaltes geplaatst. De opening werd verricht door wethouder Hanneke Zonderland. Zij reed een kort eindje op het terrein in een bus die in 1987 in Heerenveen is gemaakt.

Rijdend museum

,,We zijn een ‘rijdend museum’.’’ Het doel van de OVCN is om de bussen te bewaren zoals ze gereden hebben in het openbaar vervoer. ,,We willen het straatbeeld van destijds behouden. In augustus gaan we beginnen met de verhuizing van de bussen naar de stalling in Sonnega. Daar kunnen we ook eventuele reparatiewerkzaamheden verrichten’’, zegt Thijs van de Bles oprichter en penningmeester van stichting OVCN.

BSA-motoren

René, Annet en hun kinderen Nienke en Hedser de Groot uit Sonnega organiseerden gelkijktijdig een open dag met hun BSA-motoren en onderdelen. Zij hebben het bedrijf overgenomen van Jacob en Hennie de Groot in Oldelamer en later in Oldetrijne en zetten dat nu voort in Sonnega tegenover de OVCN. Zij hebben ook een webwinkel en verkopen over de hele wereld.  Zie www.degroot-bsa.nl

(Foto: Lenus van der Broek)

Graeg vernemen we jow reaksie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.