Groenten- en bloementuin markt in Nijeholtpade

NIJEHOLTPADE – Al een aantal jaren is een aantal inwoners met moes- en bloementuinen in Nijeholtpade in de zomermaanden actief met een soort ‘groentemarktje’. Niet alleen volwassenen, maar dit jaar was er ook een bijzondere tuinman.

De elfjarige Björn Kroes bood zijn zelf verbouwde producten aan, op deze avond kroppen sla en bieslook. Maar op andere avonden ook andere tuinproducten.

 Iedereen heeft op bepaalde momenten wel eens te veel sla, boontjes of bietjes, niet alleen uit Nijeholtpade, maar ook uit omliggende dorpen. Op deze markt worden deze voor een gering bedrag aangeboden. Soms zijn er ook jams, limonades en bloemetjes te koop en er wordt onderling ook wel geruild. Sommige ‘moestuinders’ die hun producten elke week aanbieden, maar er zijn er ook die eenmalig iets aanbieden, bijvoorbeeld na een pruimenoogst. De moestuinmarkt is elke donderdag van 19.00 tot 20.00 uur bij het dorpshuis en duurt tot medio september. De groeten, fruit en bloemen liggen dan op de picknicktafels bij het dorpshuis.

(Foto: Lenus van der Broek)

Graeg vernemen we jow reaksie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.