Griffioen duikt op bij start Stellingenpad

Vanmiddag zondag 24 april 2022 is het nieuwe NIVON-wandelpad het Stellingenpad in Appelscha op de Boerestreek ‘gelanceerd’.

Met gepaste dank en eerbetoon voor de onlangs overleden initiatiefneemster Marian Nesse, is met veel Middeleeuwse muziek en een hoop vrolijkheid de nieuwe NIVON-route en gids gepresenteerd.

De Vrijstaat de Stellingen als trekkende stichting samen met NIVON, voorzitter Appie Boonstra, opende het geheel, waarna muziek van Mark en Karst volgde met teksten in het Stellingwarfs.

Het nieuwe Stellingenpad loopt van Appelscha via natuurgebieden en cultuurlandschap naar Vollenhove aan de vroegere Zuiderzee en via een andere route weer terug naar Appelscha, in 254 kilometer. Dat gaat in iets van 15 etappes die allemaal los te lopen zijn en dat via het landelijke knooppuntennetwerk.

Onderweg worden de verhalen van die plekke n daar verteld en een elfje neemt de wandelaar daarin mee.

Op de Boerestreek in Appelscha dook plots het Stellingwarver fabeldier de Griffioen op om ook bij te dragen aan het belang van het Stellingenpad.

Daarna wisten de aanwezigen in groepjes een wandeling van zo’n 5 km te lopen waar onderweg steeds muziek en meezingen met oude liederen voor vertier zorgde.

Marian Nesse kan van boven blij en tevreden meegekeken hebben bij de oplevering van ‘haar’ NIVON-Stellingenpad.

Graeg vernemen we jow reaksie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.