Gratineerde haenepoten (veur 2 personen)
Dit gaot d’rin;
een peer hanenvol haenepoten (alliend de blatties)
1 el olijfeulie
1 siepel
1 dl gruuntebouillon
150 gr champignons –
1 el bloem
1 dl room
plakken (hadde) geitenkeze (of een aandere pittige kezesoort)
peper en nootmuskaat
Zo maeken we et;
oven veurverwaarmen (200°)
ovenschaoltien invetten
haenepoten wassen en uut laoten lekken
siepel snipperen
champignongs in dikke plakken snieden
siepel licht fruiten.
Haenepoten en champignons toevoegen. Even laoten stoven.
Bouillon toevoegen. Ongeveer 10 menuten sudderen laoten
(dit is ofhaankelik van de ′leeftied′ van de haenepoten, oolder blad het langer neudig).
Bouillon ofgieten (beweren).
Gruunte laoten uutdaampen en in de ovenschaole doen.
Bouillon opni’j verhitten.
Bloem oplossen in wat waeter en mit de room aan de bouillon toevoegen.
Kot doorkoken.
Evt. op smaek brengen mit nootmuskaat en peper.
Over de gruunte gieten. Bedekken mit de keze.
Oven veurverwaarmen (200 gr) en ongeveer 30 menuten laoten geren.
(evt. nog even onder de grill).