20-21 mei: FrieseWaterlinie-wandeltocht in omgekeerde richting

Op een originele wijze twee dagen wandelen door het bijzonder landschap van Zuidoost Fryslân. Een ontdekkingstocht langs een 17e eeuws historische verdedigingslinie van Bakkeveen naar Kuinre. Een combinatie van sportieve uitdaging, cultuur en historie. Dat is de kern van de Friese waterlinie wandeltocht. De vijfde editie van dit evenement vindt plaats op 20 en 21 mei 2017. De inschrijving is geopend. 

Gebied

De tweedaagse voert door bospercelen, heidevelden en de schitterende omgeving van de riviertjes  de Lende en de Tsjonger. Op diverse plaatsen zijn sporen terug te vinden van de uit 1672 daterende verdedigingslinie. Wandelaars worden getrakteerd op een hapje en drankje in de bestaande schansen. Op een verrassende wijze van o.a. acts, muziek en meer kunnen deelnemers kennismaken met dit Cultuurhistorische Erfgoed

Nieuw

Naast de prachtige route worden de wandelaars verrast door het Vrijstatig Volkje van de Vrijstaat De Stellingen uit de gemeente Ooststellingwerf. Dit Volkje bestaat uit middeleeuwse en sprookjesachtige figuren, die muziek maken en van vrolijk spel houden. De groep, variërend in aantal en samenstelling, maakt straattheater waarbij ze de interactie zoeken bij elkaar en het publiek.

Afstanden
Wandelaars kunnen kiezen uit 43, 27 en 17 kilometer, op dag één. Op dag twee kan men kiezen uit 38, 24 en 15 kilometer. Ook is het mogelijk slechts één dag mee te doen. Dit maakt het wandelevenement toegankelijk voor iedereen: jong en oud, getraind of ongetraind. De wandelaars starten op beide dagen op verschillende locaties, afhankelijk van de gekozen afstand. De eerste dag wordt er gestart vanuit Bakkeveen, Waskemeer en Oldeberkoop. De tweede dag starten de wandelaars in Oldeberkoop, Wolvega en Kuinre. Eindpunt van alle afstanden op dag 2 is Kuinre.

Inschrijven
Deelnemers kunnen zich inschrijven tot 17 mei via www.inschrijven.nl. Meer informatie Friese Waterlinietocht, www.doelgerichtwandelen.nl

Graeg vernemen we jow reaksie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.