Een bijzonder jubileum bij het Gemengd koor Boyl

Het koorlid Heintje Bijkerk 87), één van de sopranen, is maar liefst 65 jaar lid van het Gemengd Koor Boyl. Als 16-jarige jongedame werd zij lid. Ze heeft nog maar weinig repetities gemist in al die jaren. Zij is nu van alle leden het langste lid.

Het zingen zit haar dus in het bloed en werd in 1954 lid van het dameskoor Levenslust, dat bestond uit allemaal ongetrouwde dames. Vier jaar later werd ze lid van het Gemengde kerkkoor. De voorganger preekte dat het koor meer koor was dan kerk en zo is het Gemengd Koor Boijl ontstaan. Het koor dat overigens volgend jaar 85 jaar bestaat.

Heintje Bijkerk geboren en getogen in Boijl heeft ook nog eens 32 jaar bestuurslid geweest. Ze is dus niet alleen lang lid, maar in die periode ook een belangrijk lid. En nog steeds gaat ze iedere maandagavond met veel plezier naar de repetitie. Het huidige koor heeft een mooi gevarieerd repertoire. “Samen zingen is het mooiste wat er is en je wordt er vrolijk van, dus voorlopig blijf ik nog even”, aldus de jubilaris. Ze houdt van oude nummers , vooral van operette.

Foto: Bestuurslid Janny Boer (rechts) overhandigt Heintje Bijkerk een prachtige bos bloemen.

Foto: Lenus van der Broek

Graeg vernemen we jow reaksie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.