Drie oud-bestuursleden Dorpsarchief Noordwolde werden tijdens Sneupersdag erelid

De eerste Sneupersdag dit jaar van Dorpsarchief Noordwolde (DAN) ging zondagmiddag van start In de grote zaal van ’t Buurthuus in Noordwolde konden ruim 100 bezoekers in fotoboeken en tijdschriften ‘sneupen’. De mogelijkheid bestond om kopieën van historische foto’s uit de regio Noordwolde te maken. Ook meegebrachte materialen konden bekeken en besproken worden. Gedurende de Sneupersdag werd continu historisch beeldmateriaal vertoond.

Drie oud-bestuursleden erelid

“Sinds januari 1999 tot kortgeleden hebben Han van der Meer, Titus de Boer en Bert Stuiver zitting gehad in het bestuur van de Stichting Dorpsarchief Noordwolde. Een stichting die, zoals in de oprichtingsakte wordt genoemd, tot doel heeft het verzamelen, bewaren, beheren en exposeren van alle bescheiden die betrekking hebben op de geschiedenis van Noordwolde en directe omgeving.

Zij hebben zich op een zeer verdienstelijke wijze van deze taak gekweten.

En al vervullen zij officieel geen bestuursfuncties meer, zijn zij nog steeds actief.

Zo zijn Han en Bert elke dinsdagmiddag nog aanwezig en werkzaam in onze prachtige eigen ruimte in de bibliotheek.

En heeft Titus afgelopen dinsdag voor de 40e keer de cursus Geschiedenis van Noordwolde gegeven en is voor het huidige bestuur de man die de mediacontacten verzorgt.

Een cursus zonder huiswerk en zo populair dat voor volgend jaar deze al weer voor de helft is volgeboekt.

Persoonlijk wil ik jullie bedanken, als niet-Noordwoldiger, voor de vele gezellige en leerzame uren tot nu toe en hoop dat er nog vele uren volgen.

Het bestuur van de Stichting Dorpsarchief Noordwolde heeft besloten jullie te benoemen tot erelid van het Stichtingsbestuur en ik zal jullie de daarbij behorende oorkonde overhandigen.

Het erelidmaatschap houdt in dat jullie alle door het DAN te organiseren festiviteiten gratis kunnen bezoeken”, aldus voorzitter Harry Komduur.

(Foto: Lenus van der Broek)

Graeg vernemen we jow reaksie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.