Doelgericht wandelen door Zuidoost Friesland

Kuinre/Nijetrijne/Wolvega – Op zaterdagmorgen 21 mei begon op een originele wijze twee dagen wandelen door het landschap van Zuidoost Fryslân. De deelnemers konden starten in Kuinre (42 km), Nijetrijne (26 km) en Wolvega (18 km) met op de eerste dag als eindbestemming Oldeberkoop

Een ontdekkingstocht langs een 17e eeuwse historische verdedigingslinie van Kuinre naar Bakkeveen. Een combinatie van sportieve uitdaging, cultuur en historie. Dat is de kern van de Friese waterlinie wandel2daagse. De vierde editie van dit evenement vindt plaats op 21 en 22 mei. De inschrijving is geopend. De Friese waterlinie wandel-2daagse leidt de wandelaar langs de riviertjes de Lende en de Tjonger. Op diverse plaatsen zijn sporen terug te vinden van de uit 1672 daterende verdedigingslinie. Wandelaars bezoeken de bestaande schansen.

In samenwerking met Jeugdtheaterschool Kunst&Vliegwerf en de gemeente Ooststellingwerf worden de wandelaars onderweg getrakteerd op theatrale acts en performances, verzorgd door kinderen van 7 t/m 16 jaar. Samen geven zij een theatrale invulling aan de geschiedenis van Bommen Berend.

Wandelaars kunnen kiezen uit 42, 25, 15 en 8 kilometer. Ook is het mogelijk slechts één dag mee te doen. De wandelaars starten op beide dagen op verschillende locaties, afhankelijk van de gekozen afstand. De eerste dag wordt er gestart vanuit Kuinre, Nijetrijne, Wolvega en Oldeberkoop. De tweede dag starten de wandelaars in Oldeberkoop, Donkerbroek, Haule en Bakkeveen. Eindpunt van alle afstanden op dag twee is Bakkeveen. Zie ook www.doelgerichtwandelen.nl.

DSC_3701  DSC_3745

(Foto: Lenus van der Broek)

Graeg vernemen we jow reaksie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.