Democratiecafé

Tijdens dit Democratiecafé geeft Riejanne Bouma, adviseur bij Doarpswurk en ondernemer Democratische Vernieuwing, een inkijkje in de veranderingen die je momenteel kunt zien: van ‘Deep Democracy’ tot Burger Begroting, van  Right to Challenge, of Citizensassembly tot de Friese DOM 2. Bouma gaat  in gesprek met het publiek over ervaringen en ideeën over democratie. En tot slot concluderend welke mogelijkheden er zijn dat `de Burger weer wat te vertellen heeft.’

Wie een beetje met onze democratie behept is, is erbij zondagmiddag 10 maart 2019 13.30 uur in Oldeberkoop.

Democratiecafézondag, 10 februari 2019,13.30 uur.

Entree: € 5,-

Locatie:“Le Brocope” , Oosterwoldseweg 5, 8421 PA Oldeberkoop

Democratie is een levend iets, niet een statisch systeem of vast model, maar dynamisch, door de tijd heen. Zo heeft David van Reybrouck (schrijver van ‘Tegen verkiezingen’ en mede-aanjager van de 1eG1000 in België) afgelopen week samen met andere trekkers de Duitstalige deelstaat Ost-Belgien (77.000 inwoners) geholpen aan een nieuwe aanvulling op het democratische model: naast het parlement (25 leden) en de regering van 4 ministers is er per nu ook een gekozen burgerraad. De facto krijgt het daarmee een gelote Senaat, al heet het in de praktijk gewoon ‘der permanente Bürgerdialog’. In Nederland en ook Friesland wordt er in navolging van België van alles uitgeprobeerd om de groeiende kloof tussen inwoners en overheid te verkleinen. Zelfs wereldwijd wordt er geëxperimenteerd  met nieuwe manieren van Democratie.

Zondagmiddag-café’s in Oldeberkoop

Een nieuwe winter-activiteit in Oldeberkoop in 2019. In café-sfeer kun je er deze winter in een interessant of verrassend ‘café-programma’ aanschuiven. Een initiatief van enkele bewoners van Berkoop. Van 20 januari tot en met 24 maart 2019 is er op zondagmiddag het ‘thema-café’ in Oldeberkoop. Steeds van 13.30 – 15.00 uur. Elk ‘thema-café’ is weer anders. Daarna is er nog inloop tot 18.00 uur, een ontmoetingsplek voor wie ‘gewoon zo’ wil binnenlopen en andere mensen ontmoeten.

Hier vind je het programma

Graeg vernemen we jow reaksie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.