‘de verdwenen peerden’ Nijeberkoop ook in Under de Toer!

Van de website www.underdetoer.nl

Het verhaal gaat dat er in het kerkje van Nijeberkoop ooit twee paarden zijn omgekomen. De paarden waren losgeraakt en zijn, zo bleek later, op het kerkhof van het dorpje terecht gekomen. Het kerkje was in slechte staat, waardoor het niet meer werd gebruikt. Toen er na een poosje weer eens mensen kwamen, lagen daar de verdwenen paarden: allebei dood. Ook al is het kerkje van Nijeberkoop allang verdwenen, het verhaal is na al die jaren nog bekend. Er schuilt een mooie symboliek in: het kerkje bleef tot op het laatste moment een plaats waar je je beschermd voelde.
Het verhaal verdient een artistieke uitdaging. Het ligt voor de hand dat in de regionale context de taal een belangrijke rol moet spelen. In de eeuwenoude Oldeberkoper
kerk met zijn prachtige akoestiek moet de taal dan wel gezongen worden. Vandaar een literair-muzikale vertolking van de verdwenen peerden.

M.m.v. Berkoper Popkoor en Donna Dora, muziekvereniging Brocante, gitaarclub Capodastro’s, Stellingwarver Schrieversronte, OBS de Tjongeling, Lindecollege, troubadour Serge Epskamp. Idee en artistieke leiding: Willy Bergsma i.s.m. Sietske Bloemhoff.

Meer informatie: info@stellingwarfs.nl

Graeg vernemen we jow reaksie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.