Cultureel hoofddorp De Hoeve heeft ‘vrijheidsbeeld’

De Hoeve – De wethouders Frans Klooserman en Cor Trompetter onthulden zaterdagmiddag 18 juni in het Cultureel Hoofddorp De Hoeve het . Vrijheidsbeeld’. De leerlingen van OBS De Klaeter, die een groot aandeel hebben gehad in de totstandkoming van het kunstwerk werden hier ook bij betrokken. De onthulling werd omgeven door allerlei activiteiten voor jong en oud, met als thema schapen. Zo werd de gehele productielijn “van schaap tot bolletje wol” in beeld gebracht, waren er demonstraties schapendrijven, mochten kinderen een heuse “fantasieboom” timmeren, waarbij wol ook weer een hoofdrol speelt en was er een interactieve (met gsm) speurtocht door het dorp.

De Hoeve is een erg actief dorp, met een groot “mienskipsgevoel”, maar ook vooruitstrevend en gericht op de toekomst.

Cultureel Hoofddorp De Hoeve heeft een tweetal doelstellingen: 1. De Hoeve “op de kaart zetten”. Met andere woorden: het dorp onder de aandacht brengen en mensen laten zien dat het prima wonen, werken en leven is in De Hoeve en in de Stellingwerven. Dit om te voorkomen dat we op termijn een zogenaamde krimpregio worden, met als gevolg vergrijzing, sluiting van de school, opheffen van verenigingen en dergelijke..

  1. De Hoeve wil, op haar eigen, unieke en kleinschalige manier, uitdrukking geven aan haar betrokkenheid en verbondenheid met “de rest van” Fryslân en de wereld om haar heen. De vluchtelingenproblematiek, een afnemende tolerantie wat betreft “anders zijn” in de breedste zin van het woord, het zijn zaken die ons allemaal aangaan. Cultureel Hoofddorp De Hoeve wil hier op ludieke wijze aandacht voor vragen.

DSC_6409 DSC_6426

(Foto: Lenus van der Broek)

Graeg vernemen we jow reaksie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.