Bij kunstenaar Onno Hooymeijer heeft de mens plaatsgemaakt voor de vogel

Wolvega – Tijdens de netwerkborrel in Van der Valk Hotel in Wolvega hield kunstenaar Onno Hooymeijer uit Spanga vrijdagmiddag 29 september een korte inleiding over zijn werk. Hij ging ook in op zin het project Leeuwarden-Fryslân 2018, Cultureel hoofdstad van Europa. Hij plaatst in 2108 een bijzondere kunstwerk ‘De kijkhut voor de niet-bestaande vogels van Natuurpark De Rottige Meente’. Hij toonde tijdens de bijeenkomst een replica van de kijkhut.

Beeldend kunstenaar O.C. Hooymeijer (Vlaardingen, 1958) studeerde in 1981 af aan de Academie voor Beeldende Kunsten te Rotterdam. Vanaf dat moment volgden vele succesvolle exposities, zowel in Nederland als daarbuiten.

In zijn werk stond de mens tot nu toe altijd centraal. Met de start van zijn projecten ‘The Great Exotic Birdshow’ en ‘De niet-bestaande vogels van Europa’, heeft de mens plaatsgemaakt voor de vogel. In deze meest recente werken springen zijn thematische aanpak, zijn expressionistische stijl en zijn niet te missen lijsten opnieuw in het oog. Hij gaat zelfs nog een stapje verder. Zijn tentoonstellingen worden, door o.a. het gebruik van geur en geluid, meer en meer een ‘totaalbeleving’.

 

(Foto: Lenus van der Broek)

Graeg vernemen we jow reaksie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.