Berkoop Vol Vuur! Genomineerd voor KH2018-prijs

Berkoop vol vuur! hier rond et jaorlikse paosvuur .. foto Lenus van der Broek

 

Het jubileumjaar 2017 van de Rederijkerskamer Hoek van Zevenwouden uit Berkoop is voor het gebied Zuidoost-Fryslân genomineerd voor de prijs van €2018,= door stichting Kulturele Haadsted 2018. Vanuit elk gebied worden drie initiatieven genomineerd, waarvan Berkoop vol vuur er dus één is voor de Zuidoosthoek.

Het hele jaarprogramma onder de naam 2017 Berkoop vol vuur! heeft onlangs financiële bijdragen in de wacht weten te slepen van Ooststellingwerf, provincie Fryslân, het Cultuurfonds, het Fonds Berkoop, het Lammert Brouwerfonds evenals van het fonds de Oolde Schoele. Ook Plaatselijk Belang Oldeberkoop draagt bij. Voor de werving van subsidies en fondsen voor het hele jaarprogramma van de Rederijkerskamer De Hoek en de strategie daarin is Muze Fondsenwerving gevraagd, zie www.muze.works

Vanuit de bijdrage van de provincie is het initiatief nu genomineerd voor de KH2018-prijs.

2017 staat voor de Rederijkerskamer in het teken van het eigen 150-jarig bestaan, evenals dat de Kamer zich opwerpt als organisator in Berkoop voor een speciaal jaarprogramma vanwege het feit dat Ooststellingwerf in dat jaar 500 jaar bestaat. Zo zal er een reciteerwedstrijd plaatsvinden, een speciaal door jongeren geproduceerd theaterstuk, zullen er in het voorjaar twee eenakters worden opgevoerd, waarbij ook jongeren een rol spelen, en zal in oktober 2017 een spektakelstraattheater-stuk worden opgevoerd, genaamd Berkoop vol vuur! Laatstgenoemd stuk zal meerdere keren worden opgevoerd, zodat bezoekers uit de ruime omgeving de kans krijgen dit spektakel mee te beleven. Het spektakelstuk is geschreven door Karst Berkenbosch en hij zal ook de coördinatie rondom regie en uitvoering hebben.

De prijs van €2018,= vanuit KH2018 zou goed van pas komen om de beoogde plannen te kunnen realiseren.

Zie het eerdere bericht hierover hier Berkoop vol vuur!

Graeg vernemen we jow reaksie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.