Beeldentuin Hof van Histotolk weer open

Boijl – Op zondagmiddag 17 juli ging Beeldentuin Hof van Histotolk in Boijl weer open. Ditmaal met de expositie “Beelden die geen vrienden maken”. De expositie toont eigenzinnige eigenaardige 3D-collages van Alie Baron.
Humor

Zoals altijd stelt Beeldentuin Hof van Histotolk ook deze keer weer op humoristische wijze relevante vragen over kunst. Het werk van Alie Baron sluit bij deze filosofische benadering haarfijn aan en ook het eigenzinnige karakter sluit goed aan bij de verheven doelstelling van de beeldentuin. Zowel De Histotolk als ook De Graaf van Medwert presenteren zelf enkele 3D-collages en werden ander spraakmakend werk tentoongesteld. Ook werden er foto’s tentoongesteld die fotograaf Alie van der Velde maakte voor de onlangs verschenen en succesvolle dichtbundel van de edelman: Moeilijk woord|Narcist.

Een bijzondere middag

Buiten de expositie stond deze middag in het teken van poëzie: Histotolk Frank Spijkers, al jarenlang succesvol dichter in het even succesvolle radioprogramma De SmachtWacht van RTVNOF, presenteerde niet minder dan 10 bundels met werk dat in de afgelopen twee jaar is geschreven. Bundels vol bespiegelingen, persoonlijke ervaringen, scherpe maatschappij kritiek en ook ondeugende gedichten. Allemaal zeer herkenbaar in de altijd soepele en laagdrempelige stijl van De Histotolk. Poëzie is voor iedereen. De Histotolk en ook De Graaf van Medwert lieten zien dat poëzie vol humor kan zitten.

Enige titels van de te presenteren werken zijn: “Nu de vijftig nadert”, “Waar is iedereen heen?”, “Een belangrijk dichter” en “Can you show me the way to the next whiskey bar?”

De Beeldentuin en de bundel presentatie werd muzikaal opgeluisterd door Singer-Songwriter Hanz Daniël en de Graaf van Medwert. Beide grote muzikanten.

Poetisch konden de bezoekers genieten van De graaf en de Histotolk. Tevens en dat is nieuw, was de beroemde (beruchte) Goeroe Gerard aanwezig. De Goeroe houdt normaal spreekuur in de Stoepa te Hantum maar was voor de gelegenheid naar Boijl afgereisd om tijdens de beeldentuin enige problemen van de bezoekers op te lossen, welke tijdens de inloop konden worden genoteerd.

Kunstwerk winnen

Zoals gebruikelijk konden de bezoekers weer een belangrijk kunstwerk winnen door een kunstzinnige naam te bedenken.

DSC_8791  DSC_8813

(Foto: Lenus van der Broek)

Graeg vernemen we jow reaksie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.