Rebarbersjem

Dit gaot d’r in:1150

1 kg rooie rebarber

sap en rasp van 1 sinesappel

1 kg  geleisuker

 

Zo wodt et maekt:

De rebarber wassen en in stokkies snieden.

Rebarber goed mingen mit sinesappelsap, sinesappelrasp en geleisuker.

Et mingsel staorigan an de kook brengen.

Goed reuren blieven, en 4 menuten koken laoten.

De kooktied gaot in op et mement dat de hiele massa borrelt en dit niet meer ongedaon maekt wodt deur te reuren.

De hiete jam in schoonmaekte potten gieten. De potten tot de raand vullen, dreks sluten en 5 menuten op de kop zetten.

De sjem kan plm. 1 jaor beweerd wodden.

Ien keer eupend in de koelkaaste beweren.

 

 

Graeg vernemen we jow reaksie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.