Meitieds-soezen (10 soezen)
Dit gaot d’rin:
Veur de soezen:
1 dl waeter
50 gr botter of margerine
60 gr bloem
1 gr zoolt
2 eier
Veur de vulling:
1 eetlepel slaoeulie
1 eetlepel eek
½ eetlepel mayonaise
peper
zoolt
mosterd(poeier)
1 kleine prei (+ 50 gr)
1 appel
50 gr wottel
(aspic)*
slaoblaeder
Zo wodt et maekt:
soezen;
Breng et waeter en de botter of margerine mit et zoolt an de kook.
Voeg de bloem in ien keer toe en reur net zolange tot de massa as een balle van de panne loslaot.
Doe d’r van et vuur of de eier iene veur iene bi’j en blief 10 menuten goed reuren.
Spuit et deeg mit een grote gladde spuitmond in staeven (4 à 5 cm) op een invet bakblik. Zet disse in et midden van de ovend. Bak de soezen bi’j een temperatuur van 200 º C in + 20 menuten geer en lochtig bruun.
Laot ze ofkoelen.
Vulling;
Maek van de slaoeulie, de eek, de mayonaise, peper, zoolt en mosterd(poeier) een sausien.
Maek de prei en de appel schone, snie ze fien en was ze. Maek de wottel schone, was en rasp him. Ming et sausien mit de gruunte en de appel.
Snie de soezen eupen en vul ze vlak veur gebruuk.
Bestriek de soezen eventueel mit aspic* en leg ze op slaoblaeder.