Glögg

In Zweden wodt disse draank op kastoavend dronken.

Dit gaot d’r in;

1 flesse (3/4l) rooie wien,

150 gr. suker,

5 kardemon (zaoddeuzen) of 2 theelepels kardemonpoeier,

5 kruudnaegels,

2 kenielstokkies,

schel van 1 sinesappel,

1-2dl. aquavit of jenever.

Zo maeken we et;

Doe alles, behalven de aquavit, in een panne mit dikke bojem.

Dek de panne of en laot de draank hiel zachies trekken, zonder te koken, tot de suker hielendal smolten is.

Zeef de draank.

Doe dan de aquavit of jenever d’r bi’j, laot alles goed waarm wodden, stik d’r een lucifer boven an en flambeer de draank.

Serveer de glögg in bekers of glaezen mit een oor (de draank is glundig hiete), waorin aj’ wat rezienen en amandels stri’jd hebben.

Tip: Om veur te wezen dat de glaezen kepot springen, moej’ d’r een metaolen lepeltien in zetten eer dat de wien inschonken wodt.

Graeg vernemen we jow reaksie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.