Friese Waterlinie in Waterliniemuseum

Het is misschien te mooi om waar te zijn. Toch is het waar. In de provincie Fryslan zelf is het nog een mijl op zeven om de Waterlinie boven het maaiveld uit te krijgen en gaat het op z’n spreekwoordelijke elf-en-dertigs. Maar in het Utrechtse nieuwe Waterliniemuseumin Fort aan de Veght heeft de Friese Waterlinie vast wel een passende, verdiende plek gekregen van de ‘Hollanders’.

Friese Waterlinie = Cool

Maatschappelijke organisaties en ondernemers zijn zelf in het gebied doende met Het organiseren van Friese Waterlinie evenementen, gegidste wandel- en fietstochten en een lezingenprogramma. Denk aan Karst Berkenbosch en hotel-restaurant Lunia in Oldeberkoop, aan Doelgericht Wandelen met de jaarlijkse Friese Waterlinie-wandel tweedaagse en recentelijk nog de landelijke stichting Menno van Coehoorn die enkele lezingen rondom de Waterlinie organiseerde voor haar aanhang vanuit het hele land. De Friese Waterlinie is cool.
Een tour langs De Friese Waterlinie is immers lopend (meerdaagse tocht) of fietsend (ook meerdaags) en ook vanuit de auto een mooi argument om dit goed bewaarde geheim langs de beekdalen van Lende en Kuunder te ondergaan. Een verbindend lint vormt de Friese Waterlinie tussen de nog aanwezige natuur en levende veengebieden als Rottige Meente, Delleboersterheide, Lendevallei en Fochteloërveen.
En dat met het stoere verhaal van grensgebied, van verdediging en strijd in 80-jarige Oorlog en tegen Bommen Berend in Het Rampjaar 1672-1673. Hier zijn inwoners en toeristen niet alleen beleving maar ook culinair goed onder de pannen.

Zie ook het uitgebreidere bericht op de website friesewaterlinie.nl

Graeg vernemen we jow reaksie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.