Veel belangstelling voor expositie ‘Verhalen van het Landschap’

Oldeberkoop – In het kader van Leeuwarden Culturele Hoofdstad van Europa heeft de stichting O18 een aanbod ontwikkeld voor beeldende kunstenaars uit Friesland. Er hebben ruim honderd amateur- en professionele kunstenaars aangemeld voor deelname. Op zondagmiddag 7 oktober was onder grote belangstelling de opening in het CAV-gebouw in Oldeberkoop. Het thema is ‘Verhalen in het Landschap’. Het openingswoord werd gedaan door kunstenaar Peter Hiemstra.

In dit project is een bijzondere rol weggelegd voor de bekende Friese kunstenaars Tryntsje Nauta, Christiaan Kuitwaard, Anne Feddema, Gerrit Terpstra en Tjibbe Hooghiemstra. Deze exposeren zelf ook werken, hielden werkbesprekingen, zullen workshops masterclasses geven. Dit alles in het kader van talentontwikkeling beeldende kunst.

Op de laatste dag van de expositie op 28 oktober wordt bekend gemaakt welke vijftien deelnemers in aanmerking komen voor de masterclasses. Een van hen wordt gekozen door het publiek. In het voorjaar van 2019 komt er een tentoonstelling met het werk dat deze vijftien in de winter hebben gemaakt. Twee van hen krijgen een solo-presentatie tijdens de Open Stal van 2019 en de overige dertien krijgen een groepsexpositie.

Openingstijden tentoonstelling CAV-gebouw: vrijdag tot en met zondag 13.00-17.00 uur. De toegang is gratis.

 

 

(Foto: Lenus van der Broek)

2

Graeg vernemen we jow reaksie. In et veuren daank

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.