Tsjerkepaad: expositie in Bonifatiuskerk in Ter Idzard

Ter Idzard – Wethouder Roelof Theun Hoen opende zaterdagmiddag 6 juli de expositie van de kostuums van het project ‘De tael van et hatte’ in de Bonifatius kerk in Ter Idzard. De expositie die tot en met 7 september duurt, is in het kader van Tsjerkepaad. Tijdens deze expositie wordt nog eenmaal teruggekeken op succesvolle project ‘De tael van et hatte’ dat op 5 en 6 oktober 2018 is opgevoerd, onderdeel van het hoofdprogramma ‘Under de Toer’ LF2018. Vele vrijwilligers uit voornamelijk de dorpen Ter Idzard, Oldeholtwolde en Nijeholtwolde, hebben er aan meegewerkt om bijna 100 kostuums

te maken en de kostuumgroep heeft op creatieve wijze gezorgd voor de aankleding van de acteurs en koorleden. In zijn openingstoespraak zei wethouder Hoen onder meer dat hij veel waardering heeft voor alle vrijwilligers de aan de theaterproductie hebben meegewerkt.

 Tsjerkepaad

In 2004 is op initiatief van de Raad van Kerken Friesland gestart met het openstellen van een 25- tal kerken in de zomermaanden op de zaterdagmiddag. Dit is  uitgegroeid tot de openstelling van meer dan 250 kerken in geheel Friesland (inclusief de Friese Wadden-eilanden) met wel 40.000 bezoekers.
De meeste deelnemende kerken waren in 2018 in de zomermaanden wekelijks op de zaterdagmiddag geopend (van 13.30 tot 17.00 uur), andere minder vaak. Meer informatie zie: www.tsjerkepaad.nl.

(Foto: Lenus van der Broek)

0

Graeg vernemen we jow reaksie. In et veuren daank

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.