Rebarberclafoutis

Dit gaot d’r in:1150

Veur de vulling;

30 gr botter

400 gr rebarber in stokkies van 5 cm

2 eetlepels suker

Veur et beslag;

1  vanillestokkien

1,5 dl melk

1,5 dl room

5 eieren

120 gr suker

75 gr bloem

Zo wodt et maekt:

Smult 20 gr botter in een pannegien.

Doe d’r de rebarberstokkies en 1 eetlepel suker bi’j.

Bak dit 2 menuten op klein vuur.

Doe in een aandere panne de melk mit de room.

Splits et vanillestokkien en krab de zaoties d’r uut.

Doe et stokkien en de zaoties bi’j de melk in de panne.

Laot dit een peer menuten koken.

Dri’j et vuur uut en laot en mingsel ofkoelen.

Klop onderwiel de eier dik en lochtig.

Doe eerst de suker en dan de bloem d’rbij. Giet d’r now et melkmingsel bi’j.

Hael et venillestokkien d’ruut. Reur alles glad.

Vet een ovendschaole in mit 10 gr botter, stri’j de overbleven suker d’r in.

Leg de stokkies rebarber in de schaole en giet et beslag d’r over.

Bak de clafoutis 45 menuten in een veurverwaarme ovend (180 gr.)

Dien op met crème fraîche.

 

 

 

Graeg vernemen we jow reaksie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.