Prachtige verhalen tijdens de Wereld Verteldag in Boijl

Boijl – Vertellers van Vertel kring de Dwingelder Verhalenhoed uit Lhee en de Steenwijker Verhalenhoed brachten zaterdagavond hun verhalen. Dit gebeurde op het bungalowpark Te Hooi en te Gras in Boijl. Wereldwijd worden op Wereld Verteldag (elk jaar op 20 maart) door verhalenvertellers in alle mogelijke talen en op iedere denkbare plaats verhalen verteld. Het thema van dit jaar luidt ‘Transformatie’, een gegeven waar de vertellers hun weg in weten te vinden.

Vertellen is een oude vorm van theater of kennisoverdracht. De Wereld vertel dag wordt georganiseerd om steeds meer bekendheid te geven aan deze oude vorm, die maar weinig middelen nodig heeft om uitgevoerd te worden: een verteller, een paar stoelen en wat publiek en dan wordt het smullen van een verhaal!

De vertellers van beide Verhalenhoeden, liefhebbers en (semi-)profs uit deze regio, hadden prachtige verhalen in petto. Deze werden verteld door: Columba van Geldrop, Loeklouise Looman, Jenny Hiemstra en Els-An van Rhee. Tussen de verhalen door werd er muziek gemaakt. Tevens was deze voorstelling de start van het nieuwe seizoen bij Te Hooi en te Gras.

 

(Foto: Lenus van der Broek)

 

Graeg vernemen we jow reaksie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.